Verantwoord spelen

Ons beleid

Bingoal biedt in de eerste plaats een vorm van entertainment, in een veilige omgeving. We willen dat al onze spelers plezier beleven op onze website en vragen iedereen om een verantwoord spel te spelen. We houden er rekening mee dat wedden voor enkele personen problemen kan veroorzaken. We willen niet alleen preventief optreden, maar ook probleemgokkers een hart onder de riem steken en hen eraan herinneren dat zij er niet alleen voor staan. Er zijn steeds mensen waarop zij kunnen rekenen.

Tips om het spelen leuk te houden

Door rekening te houden met deze tips, kan u het spel leuk houden voor uzelf en uw medemens. In elk geval zal gokken nooit de oplossing bieden voor uw financiële, familiale of andere problemen. Integendeel, ze zullen enkel erger worden. Blijven spelen zal ook uw speelschulden niet oplossen.
 • Probeer met uzelf op voorhand uit te maken hoeveel geld u wil verspelen en hoelang u zal spelen.
 • Wees er voortdurend van bewust hoe vaak u speelt en hoeveel tijd het u kost.
 • Probeer uw opgelopen verliezen niet terug te winnen.
 • Speel uw volledige winst niet op.

Test - Gokt u te veel?

 1. Soms voel ik mij schuldig over mijn gokgedrag. JUIST/FOUT?
 2. Als ik er over nadenk, heeft gokken mij al eens moeilijkheden opgeleverd. JUIST/FOUT?
 3. Regelmatig merk ik dat al mijn geld op is als ik stop met gokken. JUIST/FOUT?
 4. Vaak heb ik de neiging opnieuw te gaan gokken, om zo het geld terug te winnen dat ik eerder verloren heb. JUIST/FOUT?
 5. Ja, ik heb in het verleden wel eens kritiek gekregen over mijn gokgedrag. JUIST/FOUT?
 6. Ja, ik heb al eens geprobeerd geld te winnen om schulden te betalen. JUIST/FOUT?
 7. Soms voel ik mij na het gokken gespannen of neerslachtig. JUIST/FOUT?
 8. Soms denk ik dat het beter is om niet aan anderen, vooral niet aan mijn familie, te vertellen hoeveel tijd en geld ik spendeer aan gokken. JUIST/FOUT?

Conclusie

Deze "EIGHT-test" is ontwikkeld door Sean Sullivan (1999). Indien u 4 keer of meer "juist" hebt geantwoord, dan kan dit wijzen op een probleem. De test kan een verschillend resultaat geven afhankelijk van of je het invult vanuit hoe het vroeger was of hoe het nu is. Indien je denkt dat gokken misschien een negatieve invloed op je gezondheid heeft, dan kan je hierover best eens praten met je huisarts, een vertrouwenspersoon, of je kan contact opnemen met een hulpverleningsinstantie in jouw buurt.

Verslaving - Wanneer bent u verslaafd?

Gokverslaafd wordt u niet van de ene dag op de andere. U krijgt het langzamerhand steeds moeilijker om het gokduiveltje onder controle te houden. In het begin ervaart u spelen als een leuk tijdverdrijf. Al snel hebt u steeds meer geld nodig om te gokken en besteedt u er meer tijd aan. Geleend geld moet terugbetaald worden en familie en vrienden moeten wijken voor het gokken. Hoewel u het niet onmiddellijk merkt, wordt u er afhankelijk van en wordt het een obsessie. Ook al krijgt u er al eens een opmerking over, toch doet u voort. Maar u kan u verloren geld niet terugwinnen! Gokken wordt uw enige interessepunt. Het spel isoleert u van de buitenwereld en veroorzaakt problemen (financieel, gezondheid). u verliest uw levenslust. Pathologisch gokken werd door de Wereld Gezondheidsorganisatie erkend als ziekte in 1980. De Kansspelcommissie kon op 1 januari 2012 al meer dan 18.019 mensen helpen door hen op vrijwillige basis de toegang tot de Belgische casino's en speelautomatenhallen te weigeren.

Hulp

Telefonische hulp: Voor telefonische hulp kan u steeds terecht op het gratis nummer van SOS SPELEN: 0800/35.777. Het nummer is 24u/24, 7d/7 bereikbaar.

Verder kan u terecht op de nummers van:
Teleonthaal: 106 in alle vertrouwen, 24u/24
De Druglijn: 078/15.10.20
Gokinfo: 0800/30.403

Online hulp

U wilt uw gokconsumptie onder controle houden?

Bepaal uw limieten

Wij bieden u verschillende mogelijkheden aan zodat u enkel met geld speelt waarvan u bereid bent het te verliezen. Hieronder vindt u meer informatie over deze verschillende tools en het instellen van deze limieten en beperkingen. Neem zeker contact op met onze klantendienst indien u hulp nodig hebt met het instellen van limieten of beperkingen.


Klik hier om uzelf een limiet op te leggen